Anne-Liss sin blogg

Anne-Liss sin blogg

O'du herlige adventstid....

Bloggen minPosted by Anne-Liss Mon, November 28, 2011 02:18:47
HERLIG!!! I dag har vi tent lys i vinduer og på bordet, i staker og utenfor husene. Jeg ELSKER denne tiden på året. En utrolig herlig tid, ventetid! Elsker å syssle med alt og kose meg med juleforbredelser. I dag var det SÅ herlig å stå opp og tenne lysene i stjernene og stakene... Her er jeg litt gammeldags asså, de skal iKKE tennes hos oss før den første søndagen i advent... og det har ungene tatt etter med..
Samtidig kjenner jeg at denne tiden er litt spesiell og vanskelig. Familien er virkelig i fokus, og det virker som om ALLE er en gedigen storfamilie, som er glade og lykkelige. Men fasaden skjuler kanskje en hel del.. Jeg kjenner flere som gruer seg til julehøytiden og alt den bringer med seg... Alt av savn etter kjære mennesker som ikke er blandt oss lengre, etter familie som bor for langt unna. Mange som rett og slett ikke har råd til dette etargildet og pakkestyret, til unger og familie som virkelig gruer seg, fordi de VET at foreldre og familie hamstrer masse drikkevarer og drikker seg fulle i jula. Mange sitter med bekymringer- og masse følelser. Til uteliggere som går en kald årstid i møte, og som sikkert ser inn i mang en rute på sin vandring gjennom livet, og som sikkert kunne tenkt seg å fått kommet inn i varmen. Til alkoholikere, som har valgt flaska fremfor familien- men som innerst inne VET at det valget var og er forferdelig feil.. smileyI går var jeg på julegavehandel. På MANGE butikker. Alle var proppfulle av julesnacks, juleblomster, julepapir, julegaver...........jul,jul,jul.... Og deter ikke 1.desember ennå. Jeg kjente nesten at jeg ble stressa, og tenkte på det jeg skrev over her. Stakkars de som gruer seg til jula. De har ekstra mange uker, dager, timer, minutter å gjøre det på... og i hver og en av de ukene, dagene, timene og minuttene, blir de stadig minnet på at det nærmer seg faretruende raskt..

Og ikke nok med det, jeg holdte på å bli påkjørt 3 GANGER i byen, av folk som lar seg stresse i julestria..... Ugh.....
Her i huset har jeg alltid hatt en deal med meg selv. Vi vasker det vi rekker og det vi orker frem til 1.desember, etter det skal vi bare kose oss og gjøre koselige ting. Alle gavene, foruten de til egne barn, skal være i hus- og desemberlønna koser vi oss litt ekstra med.. Må innrømme at det er litt hektisk aktivitet før det, men så roer det seg- og kosen blir ekstra velkommen.

I dag kunne også min kjære bestemor ha hatt bursdag, så hun var spesielt i mine tanker i lystenninga i dag, Bestemor, jeg savner deg kjempemasse, tenker på deg <3<3

En koselig nyhet som vi fikk i dag, var at Petters nevø, Ronny, og hans kjære Lise, har fått baby. Lille Mathias kom til verden i dag, den 27 november. Vi har blitt gammelonke og gammeltante.... Herlig! Har ikke ftt sett den lille ennå, men snart er vi på plass med babygave og kamera.. Inntil da får vi vise Ronnys bilde av den nye verdensborgeren:
VELKOMMEN TIL VERDEN LILLE MATHIAS, ØNSKER DEG ALT GODT PÅ VEIEN, OG GLEDER OSS TIL Å SE DEG, OG BLI KJENT MED DEG!

Det første lyset i staken er tent, for GLEDE!! Ønsker at alle innerst inne kan finne en liten ting å glede seg over i denne ventetiden. Vi fikk flere......

Ønsker ALLE en fin adventstid, vis at du bryr deg og gled et menneske <3